Surt brød

Hvem?

Da min søster fortalte mig, at hun var gravid, kan jeg huske, at jeg gik hjem og kiggede mig selv grundigt i spejlet.
Nev lidt i mine kinder, løftede det ene øjenbryn og tænkte:
“Er det sådan hér en moster ser ud? Er det ikke meningen, at man skal være lidt mere…? Jeg ved ikke rigtig… altså, smart og rolig og styr-på-tingene-agtig?”

Her, fem måneder efter, er jeg ikke blevet meget klogere. Spejlet har ikke bragt mig mange svar, udover at en moster også kan se ud som mig. Med daggammel mascara, krøllet tøj og rodet hjem.

I dag sidder jeg og forsøger at læse til eksamen, og det går op for mig, at jeg altid er i enten den ene eller den anden grøft. Tag fx emnet “læsning”:
Enten får jeg ikke læst en hylende fis og lægger edderkopskabalen (som jo aldrig nogensinde i mit liv kommer til at gå op!) igennem alle timerne.
Eller også begraver jeg mig i bøger og pli og the og begynder at tænke ting som H2-receptorantagonister er i og for sig skidesmarte!

Og det er virkelig mig i en nøddeskal.
Hvis jeg er glad er jeg i det hoppende og springende hjørne, hvis jeg er sur trækker jeg tordenskyer og forbandelser med mig, så ingen – overhovedet ingen! – er tvivl.

  Spørgsmålet er så bare: hvilket én af polerne er man så?
kan man være begge og være moster?

Og består jeg farmakologieksamen på onsdag?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surt brød